Autor
Oriol Pàmies

La xarxa d'autobusos guanya 9,5 quilòmetres de carrils reservats a Barcelona

Avancen les obres per situar les parades i facilitar el bon funcionament de les noves línies D50, V9 i V33 a partir del 25 de juny.

Dins dels preparatius per a la implantació de tres línies de la nova xarxa de bus, el 25 de juny, l'Ajuntament de Barcelona està executant obres d'infraestructura per afavorir el bon funcionament del servei. Les intervencions, amb un cost de 733.329 euros, consisteixen en la delimitació de nous carrils bus, actuacions de millora de la prioritat semafòrica i de la senyalització i actuacions de millora de l'espai públic i de l'accessibilitat.

Pel que fa a carrils reservats, se'n delimiten 10 trams que sumen 9,5 quilòmetres de longitud. La majoria d'aquests carrils bus corresponen a l'itinerari de la V9 (Poble-sec  - Sarrià), un nou eix mar-muntanya que portarà el transport públic  a barris que no en disposen. En alguns casos es modifica el sentit de circulació i es du a terme una nova definició dels usos de la via pública.

Pel que fa a senyalització, s'instal·len set nous semàfors amb fase exclusiva per a autobusos i s'adapten cinc cruïlles per afavorir el pas del bus, a més d'implantar regulació semafòrica en deu cruïlles que no en tenien.

Les parades comporten 115 actuacions a Barcelona, entre construcció, adequació i anul·lació. A Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià es desplacen cinc parades més en l'àmbit de la línia V33.

Altres magnituds de les intervencions en la infraestructura viària són els 3.200 metres quadrats de paviment de voreres que es renoven, 206 metres de nous encaminaments, 38 condicionaments i enrasat d'escocells en l'àmbit de les parades per millorar l'accessibilitat i 439 actuacions en l'arbrat viari (poda, entutorament, substitució). A més es remodelen 17 passos de vianants i 4 girs condicionats per al pas dels autobusos.

Imatge
Carril bus en sentit contrari al carrer Doctor Fleming per a la línia V9 / Foto: Pep Herrero (TMB)

Plataforma per afavorir l'accessibilitat d'una nova parada al carrer Calatrava / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació
dijous, juny 14, 2018 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/xarxa-dautobusos-guanya-95-quilometres-de-carrils-reservats-barcelona