Autor
Redacció

Deu idees de trens futuristes que s'han descartat després del prototip

El web especialitzat en llistes de curiositats Top Tenz ha recollit el que considera les deu idees ferroviàries més boges que almenys han donat lloc a un prototip. N'hi ha de temps antics, com el monoraïl de vapor del segle XIX, diversos invents del segle XX i d'altres de més recents.

Esclar que d'entrada una idea boja pot no semblar-ho, és el temps el que ho acaba sentenciant. La presentació del prototip del TEB, o autobús elevat, desenvolupat per una empresa xinesa el 2016, va merèixer una àmplia cobertura mediàtica internacional que li va donar credibilitat. Fins que les autoritats hi van intervenir, es va descobrir l'ensarronada i l'experiment es va acabar amb la detenció dels promotors.

També a la Xina estan fent les proves d'un prototip de tramvia autònom sense vies a la ciutat de Zhuzhou, que Top Tenz inclou com a bogeria més recent a la seva llista. De fet és com un autobús de gran capacitat, guiat per un sistema òptic i integrat en una infraestructura del tipus BRT. De bojos o de visionaris?

Darrera modificació
dimarts, juny 12, 2018 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/deu-idees-de-trens-futuristes-que-shan-descartat-despres-prototip