Autor
Marta Espinosa

TMB se suma a la celebració de Dia Mundial del Medi Ambient

Des de l'any 2015, TMB es va posicionar com una de les flotes més netes d'Europa. El repte continua amb la incorporació progressiva de vehicles híbrids i elèctrics purs com a mesura contra el canvi climàtic.   

L'Assemblea General de les Nacions Unides va decretar l'any 1972 celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, aquell dia seria el 5 de juny. Des del 1973, diferents països d'arreu del món, amb diferents iniciatives, commemoren el dia dedicat a la sostenibilitat, a l'energia verda i a preservar al màxim el planeta Terra.

Des de fa temps, TMB també aporta el seu granet de sorra a la causa. Com a empresa de transport de viatgers, i en el cas del transport de superfície, la lluita contra el canvi climàtic i la reducció d'emissions contaminants a l'aire és una prioritat.

I tant és així que, el 2015 la flota de bus de TMB es va posicionar com la més neta d’Europa, segons la Unió Internacional de Transport Públic. La companyia va apostar per l’orientació verda de les noves compres (sempre se selecciona el vehicle més sostenible dins del que pot oferir la indústria de l’automoció) i va començar a adquirir només vehicles híbrids, de gas natural amb categoria Euro 6 i elèctrics purs per anar rejovenint progressivament una flota formada per més d'un miler d'unitats.

Tot això sumat a l’aprofitament de les qualitats ambientals del gas natural comprimit de la flota existent, la reconversió de vehicles dièsel en híbrids i de gas natural comprimit i els filtres SCRT instal·lats en busos dièsel, que retenen contaminants de més impacte en el medi local i la salut de les persones. 

A banda d'anar convertint una flota cada cop més verda i sostenible, TMB també hi col·labora fent difusió de la jornada del Dia Mundial del Medi Ambient a través dels seus canals de comunicació.   

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:52

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/tmb-se-suma-celebracio-de-dia-mundial-medi-ambient