Autor
Redacció

Augmenten els beneficiaris de la targeta rosa per a pensionistes

L’AMB ha ampliat el llindar d’ingressos per accedir al títol social per viatjar en transport públic sense cost o a cost reduït, cosa que afavorirà unes 3.000 persones.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha incrementat un 10% el llindar econòmic d’ingressos per accedir a la targeta rosa metropolitana, que té dues modalitats, gratuïta i de tarifa reduïda, per facilitar l’accés d’aquest títol a la població amb recursos econòmics més baixos. El canvi va entrar en vigor ahir, després de la publicació de l'anunci al Butlletí Oficial de la Província

El passat 29 de maig, l’AMB va aprovar la modificació de l’Ordenança Metropolitana que regula el Sistema de Tarificació Social de Transport. Fins ara, el llindar per obtenir la targeta rosa el marcava l’Indicador Públic d’Efectes Múltiples (IPREM). Amb el canvi, el límit s'incrementa en un 10% (IPREM+10%).

D’aquesta manera es facilita que nous usuaris puguin beneficiar-se d’aquest títol bonificat i que altres persones que l’obtenien amb un preu reduït, passin a tenir-lo de forma gratuïta. Es preveu que la mesura, que començaria a aplicar-se a l’agost, beneficiarà unes 3.000 persones.

El perfil dels usuaris que poden sol·licitar la targeta rosa són persones discapacitades o més grans de 60 anys amb uns ingressos econòmics per sota dels nous llindars, ara fixats en 8.271,55 euros d’ingressos anuals, per a la targeta gratuïta, i 16.543,10 euros, per a la reduïda.

El 2017 hi va haver 177.697 beneficiaris de la targeta rosa gratuïta i 219.839 persones van obtenir el títol social amb tarifa reduïda.

Més informació a la nota de premsa de l’AMB.

Darrera modificació
dilluns, agost 13, 2018 - 12:15
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/augmenten-beneficiaris-de-targeta-rosa-pensionistes