Autor
Redacció

La Jornada Catalana de la Mobilitat aborda el paper dels vehicles autònoms

L’edició 2018 de la trobada, organitzada per l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el  Transport Urbà, se celebra avui i demà a l’Anoia.

Avui ha començat la catorzena edició de la Jornada Catalana de la Mobilitat, organitzada per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) en col·laboració amb el Consell Comarcal de l’Anoia, i que tracta el tema El transport públic amb vehicles autònoms.

La Jornada es desenvolupa al llarg de dos dies al Campus Motor Anoia, de Castellolí. S’hi reuneixen unes 350 persones relacionades amb l’àmbit de la mobilitat, tant operadors com administracions i entitats.

Segons va apuntar el president de l’AMTU, Jordi Xena, en la presentació de la jornada, “els experts auguren que el 2020 ja podríem arribar a veure els primers vehicles autònoms a les nostres ciutats”, després que diverses ciutats del món els hagin experimentat recentment. Per això, des de l’AMTU consideren necessari “començar a plantejar quin és l’escenari de futur que s’obre a Catalunya en el camp de la mobilitat i el transport públic amb l’arribada del bus autònom. I sobretot, com hauran d’afrontar els municipis aquest canvi que ja està a punt de ser una realitat”.

Prova pilot en vuit municipis

En la sessió d’aquest matí, s’ha presentat un prototip de minibús elèctric sense conductor, de la firma Navya, que farà proves de circulació en vuit poblacions de Catalunya els pròxims mesos de setembre i octubre. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha apuntat que el bus autònom sintetitza molt bé cap on va la mobilitat del futur: "Elèctrica, compartida i digital".

L’AMTU és una organització orientada a la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic del país que té actualment 99 entitats associades, 97 municipis i 2 consells comarcals (Alt Penedès i Baix Llobregat), amb una població representada de 2 milions d’habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions anualment.

Darrera modificació
dimarts, juny 12, 2018 - 13:55
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/jornada-catalana-de-mobilitat-aborda-paper-vehicles-autonoms