Autor
Redacció

Els turistes puntuen el transport públic de Barcelona amb un 8,5 sobre 10

L'estudi del perfil i els hàbits dels visitants corresponent al 2017 indica que el metro continua sent el transport més utilitzat pels forasters per moure's dins la ciutat.

Els turistes que visiten Barcelona es mouen principalment en metro. Ho diuen ells mateixos quan els pregunten durant la seva estada a la ciutat: el 65% l'han utilitzat i per al 57,1% ha constituït el principal mitjà de transport durant l'estada. És una de les moltes dades d'un estudi realitzat al llarg del 2017 que la setmana passada va difondre l'Observatori del Turisme, constituït per l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el consorci Turisme de Barcelona.

En el segon lloc de les preferències en el transport urbà destaca el taxi: l'han utilitzat el 37,7% dels turistes que han pernoctat a Barcelona, i per al 21,7% ha estat la seva manera habitual de moure's. En tercer lloc hi ha l'autobús regular, utilitzat per un 28% dels visitants i de manera més freqüent pel 8,7%. Els busos turístics són esmentats pel 9,6% dels turistes i el 3,4% els identifiquen com el seu preferit.

En relació amb les dades del 2016, s'observa un avenç en l'ús dels autobusos regulars (2,4 punts) i un lleu retrocés del metro.

Globalment el transport públic continua mereixent una puntuació de notable alt i fins i tot els enquestats li apugen la nota una mica més: la mitjana ha passat del 8,4 del 2016 al 8,5 del 2017.

L'estudi es basa en 6.015 entrevistes realitzades a persones de més de 15 anys que van passar entre una i 28 nits a Barcelona entre el febrer i el desembre de l'any passat, per motius d'oci, activitats professionals o bé qüestions personals. Es pot consultar sencer al web de la Diputació de Barcelona.

Darrera modificació
dimecres, juny 6, 2018 - 15:40
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/turistes-puntuen-transport-public-de-barcelona-amb-85-sobre-10