Autor
Redacció

Pere Calvet: “La digitalització és part central del debat sobre el futur del transport públic”

El president de la UITP comenta els punts centrals del seu mandat un any després d'assumir el càrrec.

Fa un any que Pere Calvet va ser escollit president de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP), a l'assemblea celebrada a Mont-real, càrrec que compatibilitza amb la direcció general d'FGC. Amb l'aniversari com a pretext, el web informatiu de la UITP li ha plantejat diverses preguntes sobre la situació del sector i les perspectives d'avenç de les polítiques favorables al transport públic i la mobilitat sostenible.

Calvet afirma que en el moment de succeir Masaki Ogata en el càrrec ja sabia que “la nostra indústria estava entrant en una nova era de gran canvi”, motivat per “grans desenvolupaments socials i tecnològics”. “Vaig comprendre que una associació com la UITP tindria un paper important en els avenços que el nostre sector presenciaria i, com esperava, el transport públic ha continuat desenvolupant-se en aquest sentit en l'últim any”, comenta.

“La digitalització està demostrant que és una part central del debat sobre el futur del sector i estem veient que es produeixen grans canvis i també apassionants, amb les tecnologies aplicades als autobusos elèctrics i moltes més”, subratlla Calvet. Per a l'últim any de la seva presidència, aquest enginyer amb més de 30 anys d’experiència declara la intenció de “continuar defensant la millora de l'accés al transport públic, avançant en la mobilitat urbana i treballant amb la UITP per liderar la voluntat de les ciutats per ser les més habitables i sostenibles per a la societat moderna”.

Es pot llegir l'entrevista sencera al web de la UITP (en anglès).

Darrera modificació
dilluns, maig 28, 2018 - 08:37
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/pere-calvet-digitalitzacio-es-part-central-debat-sobre-futur-transport-public