Autor
Redacció

Un autobús ha participat en el simulacre d'accident aeri d'avui a la platja del Prat

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i l’Aeroport de Barcelona-El Prat han realitzat aquest matí un simulacre general d’emergència aeronàutica en un aparcament de la platja del Prat de Llobregat, en què s'han verificat normes i procediments dels plans d’autoprotecció de l’aeroport i del municipi i el Pla d’Emergències Aeronàutiques de Catalunya, que Protecció Civil de la Generalitat ha activat.

L'acció desencadenant ha estat un accident que s’ha produït durant l’aproximació a l’aeroport d’un vol amb destí Barcelona, amb 38 passatgers i 5 tripulants a bord, quan ha fallat el motor esquerre. L'aeronau ha virat i impactat a la platja, cosa que ha provocat la mort de 10 persones i ferides a 28 mes.

Per simular el fuselatge de l'avió s'ha utilitzat un autobús articulat de TMB, per la semblança de les dimensions i la distribució dels seients. L'autobús, de la sèrie 33xx, és un dels que s'han donat de baixa arran de les últimes renovacions de flota i estava destinat al desballestament.

A banda de TMB, en l'acció hi han intervingut la Subdelegació del Govern a Barcelona, l’Ajuntament del Prat de Llobregat, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, SEM, l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (Departament de Justícia), Agents Rurals, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Creu Roja, Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia i altres organismes.

L’objectiu dels organitzadors era actuar de forma adequada, posar a prova la resposta coordinada de tots els organismes i cossos implicats i reduir al màxim les conseqüències davant el cas d’una emergència real en un accident d’aquestes característiques.

Darrera modificació
divendres, maig 18, 2018 - 10:51
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/autobus-ha-participat-simulacre-daccident-aeri-davui-platja-prat