Autor
Redacció

Èxit de la sortida commemorativa dels Pegaso articulats 3036 i 3055

Els dos autobusos clàssics de la Fundació TMB i l’associació ARCA van recrear les línies 44, 109 i 9 tal com eren fa mig segle.

Els autobusos articulats Pegaso 6035A van deixar empremta a Barcelona. I es resisteixen a ser oblidats. Per això, 25 anys després de la seva retirada de la flota de TMB, dissabte passat van tornar als carrers per on havien prestat servei durant dècades.

Van protagonitzar la sortida els cotxes 3036 i 3055, dos dels que es conserven en bon estat com a part de les col·leccions de la Fundació TMB i d’ARCA respectivament. Aquestes dues entitats, juntament amb l'Associació de Col·leccionistes Empleats de Metro i Autobusos (ACEMA), eren les organitzadores de l’activitat.

Des del dipòsit del Triangle, on van coincidir amb un Solaris híbrid de l’última generació, els dos cotxes clàssics van sortir cap al Besòs per iniciar la seva desfilada, commemorativa del cinquantenari del model articulat de Pegaso, característic del servei d’autobús a l’àrea de Barcelona durant molts anys. Tal com estava previst, els dos cotxes, amb totes les places ocupades, van fer el recorregut de la desapareguda línia 44 fins a la plaça Letamendi, el de la 109 des de l’estació de Sants fins al polígon de la Zona Franca i finalment el de la 9 fins a la plaça de Catalunya.

Els  viatges es van completar sense entrebancs i amb plena satisfacció dels participants.

Imatge
Els dos Pegaso 6035A al pati del Triangle amb un Solaris híbrid acabat d'estrenar / Foto: ACEMA

Els dos cotxes clàssics al carrer A del polígon de la Zona Franca / Foto: J.R. Tauste (ACEMA)

Darrera modificació
dimarts, maig 22, 2018 - 14:27

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/exit-de-sortida-commemorativa-pegaso-articulats-3036-3055