Autor
Marta Espinosa

Taller de reanimació cardiopulmonar al metro impartit per les infermeres de Barcelona

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), a través del seu portal educatiu Infermera Virtual, ensenyarà als usuaris com cal actuar davant d'una aturada cardiorespiratòria a la cèntrica estació d'Universitat. 

El proper dijous 10 de maig, de 10 h a 19 h, els usuaris del metro de Barcelona podran aprendre de forma pràctica com es realitza una reanimació cardiopulmonar (RCP) gràcies al taller que Infermera Virtual, el portal de promoció i educació per a la salut del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), instal·larà al vestíbul de l'estació Universitat (L1 i L2). L'activitat comptarà amb testimonis de les professionals del sector sanitari que impartiran el taller i de voluntaris que també participaran i explicaran la seva experiència.  

S'estima que el 70% de les aturades cardiorespiratòries que es produeixen fora de l'àmbit hospitalari succeeixen al domicili i que, de totes aquestes, un 60% són presenciades per testimonis. Per tant, és de vital importància el reconeixement d'aquesta situació i l'inici immediat de les maniobres de reanimació cardiopulmonar, un cop s'ha avisat el 112, atès que per cada minut que es perd disminueixen en aproximadament un 10% les possibilitats de recuperació de la persona.

TMB col·labora des de fa un temps amb el COIB i el seu espai digital Infermera Virtual per promocionar la salut i el benestar entre la població de manera didàctica. Un portal online de coneixement i interrelació amb l'usuari, que alhora és un instrument de treball per a infermers i professionals de la salut. Un exemple d'aquest conveni és l'emissió de consells de salut a les pantalles del MouTV per promoure hàbits saludables entre els viatgers.     

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:52
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/taller-de-reanimacio-cardiopulmonar-metro-impartit-infermeres-de-barcelona