Autor
Oriol Pàmies

El metro de Barcelona protagonitza l'estrena televisiva de ‘Ciutadà Novell’

El nou programa documental de Betevé que condueix Queco Novell comença aquest divendres amb un capítol monogràfic gravat en diferents escenaris de la xarxa.

El dia 27 a les 22.20 h, la televisió pública local Betevé estrenarà la sèrie Ciutadà Novell, dedicada a retratar serveis públics, llocs emblemàtics i entitats representatives de la mà d'un barceloní mediàtic com pocs, el periodista i actor Queco Novell, popular per les paròdies de polítics que cada setmana animen els gags del Polònia. De fet, tots dos programes porten la firma de la mateixa productora, Minoria Absoluta.

La sèrie, emmarcada en el gènere dels documentals d'autor, consta de deu capítols de 40 minuts, el primer dels quals està dedicat íntegrament al metro de Barcelona. S'hi mostren diferents espais i funcions del Centre de Control de Metro, tant de l'operació com de la informació i l'atenció al ciutadà, la conducció de trens a la línia 4, el taller de material mòbil de Roquetes i la gestió dels objectes perduts al Punt Diagonal. A més, com a primícia, el Queco i el seu equip entren en una estació en obres de la futura línia 10 Sud, sota el passeig de la Zona Franca, per batejar-la.

Dirigida per Quirze Arenas, Ciutadà Novell explorarà en capítols successius les interioritats del Liceu, el cementiri de Montjuïc, Mercabarna, l'Hospital de la Vall d'Hebron, el port o la Guàrdia Urbana. Lluny del to rígid i institucional, s'ha buscat que la divulgació es compagini amb l'entreteniment i que les entrevistes es desenvolupin com a converses en què Queco Novell deixa anar el seu esperit tafaner i també la sornegueria. “M'he colat per la porta del darrere d'aquests i altres indrets molt coneguts per saber qui aixeca cada dia la persiana perquè tot estigui a punt quan en fem ús, sentint-me novell en un escenari desconegut”, explica.

Imatge
Gravació al Centre de Control de Metro / Foto: TMB

Queco Novell i el mecànic Jesús Morales al taller de Roquetes / Foto: TMB

Darrera modificació
dijous, abril 26, 2018 - 08:08
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/metro-de-barcelona-protagonitza-lestrena-televisiva-de-ciutada-novell