19.04.2018
Autor
Premsa TMB

Reforç del transport públic per a la diada de Sant Jordi a Barcelona

Subtítol

TMB recomana l'ús del metro en els desplaçaments al centre de la ciutat aquest dilluns

Amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi a Barcelona, el proper dilluns 23 d’abril, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana el metro per als desplaçaments fins als diferents actes que s’organitzen en aquesta tradicional jornada, especialment al centre de la ciutat. El servei es reforçarà amb més trens entre les 10 i les 21.30 hores i també s’ha preparat un desplegament especial de personal i efectius de seguretat a les estacions del sector central de Barcelona.

En aquest sentit, les múltiples activitats previstes durant la diada provocaran una ocupació de la via pública, sobretot a l’entorn de la plaça Catalunya i la Rambla, que afectarà la circulació d’algunes línies de bus de TMB en aquesta zona al llarg de tot el dia, en forma de desviaments o limitacions de recorregut.

Per a més informació de les alteracions i recomanacions de transport públic es podrà consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Un metro imaginari per fomentar la lectura

A més, aquests dies i amb motiu de la diada de Sant Jordi, TMB i Amazon han creat una ruta imaginària en metro: la Línia K, que descobreix el patrimoni literari de diverses zones i racons de la ciutat. La iniciativa anima a viatjar per les estacions de Diagonal, Fontana, Espanya, Paral·lel, Liceu, Barceloneta, Jaume I, Llacuna, El Coll / La Teixonera i Bellvitge i llegir in situ els plafons instal·lats a cada estació on hi ha una breu història de la zona i la seva literària. Anècdotes, personatges, localitzacions i novel·les d’autors com Carlos Ruiz Zafón, George Orwell, Gabriel García Márquez o Mario Vargas Llosa queden reflectits al llibre creat exclusivament per aquesta iniciativa: Barcelona Metro Literària de Raúl Montilla, descarregable gratuïtament al lloc web: amazon.es/santjordi2018.

Imatge
La ruta amb la Línia K que proposen TMB i Amazon per celebrar el Sant Jordi 2018 / Foto: TMB

12a edició del Concurs de Relats Curts de TMB

Precisament entre les accions que TMB organitza amb la seva habitual voluntat de participació en les activitats ciutadanes, enguany cal destacar l’organització del 12è Concurs de Relats Curts, una fórmula original i participativa perquè els ciutadans s’exercitin en l’escriptura i la lectura.

En aquesta dotzena edició del concurs, que va estar oberta a la participació de l’1 de març al 9 d’abril, els participants van poder triar entre tres categories: Relat Lliure, TweetRelat i Instarelat. Avui es coneixeran els finalistes de les dues categories vinculades a les xarxes socials, els finalistes de la secció Relat Lliure se sabran el mateix 23 d’abril. Properament tindrà lloc l’acte de lliurament de premis.

La iniciativa es fa amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona, a través dels programes Grec Festival de Barcelona i Barcelona Ciutat de la Literatura designada per la UNESCO, Amazon i també l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

El guanyador al millor relat lliure s’endurà un viatge a Nova York i hi ha altres premis relacionats amb la literatura com e-books, lots de llibres, inscripcions a cursos d’escriptura de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i invitacions per al Grec Festival 2018.

Enguany, la 12 edició del concurs ha rebut 1.513 històries participants en la categoria de Relat Lliure, més de 1.280 TweetRelats i gairebé 350 participacions a Instagram.

Darrera modificació
19.04.2018
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/reforc-transport-public-diada-de-sant-jordi-barcelona