Autor
Redacció

Viena recorda Otto Wagner, l'arquitecte que va donar el toc modernista al seu metro

Viena ret homenatge aquest any a un dels seus fills més il·lustres: l'arquitecte, urbanista i professor Otto Wagner (1841-1918), autor d'obres revolucionàries i provocadores en la seva època que són avui fites del pas de l'historicisme a la modernitat. Destacat arquitecte i respectat per l'alta societat vienesa, Wagner va dissenyar i va construir el metro de la capital austríaca entre el 1894 i el 1901, obra amb la qual va aconseguir una nova visió sobre el futur, la tecnologia i l'arquitectura.

La de Karlsplatz és, sens dubte, una de les obres més conegudes i representatives de l'estil modernista vienès del qual Wagner, juntament amb Gustav Klimt i altres com Joseph Maria Olbrich, Hoffman i Adolf Loos, va ser un dels precursors. A l'esplèndid edifici, datat el 1900, destaquen l'ornamentació floral, la decoració en daurat i una acurada atenció en els detalls més petits.

L'altra fita ineludible és el sumptuós pavelló Hietzing, un baixador de tren concebut inicialment per a ús exclusiu de l'emperador Francesc Josep.

A Viena es pot visitar una exposició monogràfica sobre Wagner, a la mateixa Karlsplatz. Des de tot arreu es pot visitar la secció del web que el Museu de Viena li dedica, que recomanem.

Darrera modificació
dimecres, abril 18, 2018 - 08:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/viena-recorda-otto-wagner-larquitecte-que-va-donar-toc-modernista-seu-metro