Autor
Redacció

Els trens de les línies convencionals tindran videovigilància amb transmissió en temps real

TMB ha contractat la renovació del sistema de circuit tancat de vídeo de 149 trens per modernitzar la tecnologia d'una eina que s'ha demostrat útil per a l'operació i la seguretat de la xarxa de metro.

La videovigilància en els trens de les línies convencionals de metro (de la 1 a la 5) s'igualarà en prestacions amb la que ja tenen instal·lada els trens automàtics de les línies 9 i 10 pel que fa a la transmissió i l'enregistrament de les imatges en temps real i a distància, des del Centre de Seguretat i Protecció Civil de Metro.

Gairebé tots els trens en servei en les línies de la 1 a la 5 compten amb videovigilància i enregistrament d'imatges únicament a bord, cosa que no permet la monitorització en línia del compartiment de passatgers i retarda la localització, reserva i entrega d'imatges als cossos policials en cas d'haver d'investigar un fet.

Els trens que s'actualitzaran són 149: els de les sèries 2000, 2100, 3000, 4000, 5000, 6000 i part dels 9000, a més de les tres unitats 500 de la línia 11, que ja compten amb transmissió en línia d'imatges, per unificar la tecnologia. TMB ha contractat la posada al dia dels seus sistemes de videovigilància per concurs després de posar a prova, en laboratori i en un tren pilot, la solució preseleccionada, basada en la transmissió d'imatges per wifi i 4G/LTE.

Tres anys de feina

El projecte suposa la implantació de 300 gravadors de vídeo, 300 nodes de comunicacions, 600 antenes, 760 codificadors de vídeo, 740 switches Ethernet i 540 càmeres IP. A més s'integraran els sistemes de vídeo i les 2.038 càmeres analògiques existents. L'empresa adjudicatària, GMV, realitzarà la tasca en tres anys per un import de 4,9 milions d'euros.

Amb aquesta renovació tecnològica TMB espera millorar una eina que ja és molt valorada per la seva utilitat en l'operació diària del metro, l'atenció d'incidències i la prevenció i esclariment de fets delictius. Com la resta del sistema de videovigilància, la de l'interior de trens està sotmesa als preceptes legals pel que fa al respecte als drets dels viatgers i empleats.

Darrera modificació
dimarts, abril 17, 2018 - 08:08
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/trens-de-linies-convencionals-tindran-videovigilancia-amb-transmissio-temps-real