Autor
Redacció

Una nova tapisseria, més resistent i fàcil de mantenir, a prova en dos autobusos

Dos cotxes estàndard de la línia 60 han estat els primers a vestir els seients amb un derivat del polièster que en facilita la conservació i garanteix la mateixa comoditat.

Els seients dels autobusos, en les prop de 16 hores de funcionament diari amb passatgers, experimenten un desgast notable. Així, és difícil que l'entapissat tèxtil sintètic de color vermell amb el dibuix de l'Eixample de Cerdà, adoptat com a estàndard per TMB a partir del 2001, es mantingui en condicions òptimes al llarg dels anys.

Per allargar la durada i el bon aspecte dels seients sense la disminució de confort que suposaria deixar d'entapissar-los, l'Àrea d’R+D d'Autobusos de TMB ha fet una prova en dos cotxes amb un nou material sintètic que simula pell i és respectuós amb el medi. Aquest revestiment de polèster es distingeix per la resistència al desgast, la facilitat per netejar-lo i higienitzar-lo i la durabilitat dels colors, en aquest cas el mateix vermell corporatiu i el gris dels seients reservats a persones amb necessitats especials.

Igual que el material actual, la pell ecològica és ignífuga, però a més ha estat tractada contra fongs, bacteris i diferents tipus de taques, i acredita un bon comportament davant l’abrasió i el fregament.

Els cotxes 6903 i 6904, que solen estar assignats a la línia 60 (Besòs Verneda - Avinguda d'Esplugues), són els que han canviat de tapisseria a tall de prova, perquè els usuaris la puguin valorar. Les opinions es recolliran pels canals habituals de relació i atenció al ciutadà.

Imatge
Seients entapissats amb pell sintètica al cotxe 6903 / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

L'entapissat experimental aplicat als seients reservats / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació
dijous, setembre 13, 2018 - 16:45
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/nova-tapisseria-mes-resistent-facil-de-mantenir-prova-dos-autobusos