Autor
Redacció

Inaugurat un tram de la línia Rosa del metro de Delhi, un dels més ecològics del món

Ahir, 14 de març, el metro de Nova Delhi, a l'Índia, va obrir al públic la primera fase de la línia Rosa, de poc més de 21 quilòmetres. Es tracta d'un tram amb 12 estacions entre Majlis Park i Campus del Sud de Durgabai Deshmukh.

Quan la línia Rosa estigui completament finalitzada comptarà amb 58 quilòmetres de longitud entre Majlis Park i Shiv Vihar, dels quals només 19 seran soterrats.

Amb l'obertura d'aquest tram, la xarxa operativa del metro de Delhi s'ha ampliat a gairebé 252 km segons la Delhi Rail Railroad Corporation (DMRC). L'entitat gestora del metro va obrir el seu primer tram, entre Shahdara i Tis Hazari, el desembre del 2002, amb 65 quilòmetres.

 

Un dels metros més verds

Segons publica DMRC al seu web, les estacions de metro han estat dissenyades i construïdes com a "edificis verds" amb disposicions específiques per a la conservació de l'energia, així com un millor estalvi de CO2, aigua i gestió de residus. També s'han instal·lat centrals solars en diverses estacions.

En aquest front mediambiental, el metro de Delhi ha estat certificat per les Nacions Unides (ONU) com el primer sistema de ferrocarril del món a obtenir crèdits de carboni per haver reduït les emissions de gasos de Green House i, per tant, reduir els nivells de contaminació a la ciutat.

De fet, totes les estacions en construcció s'estan fent com a edificis verds. Actualment DMRC està en procés de construir 160 quilòmetres més de línies de metro.

Darrera modificació
dijous, març 15, 2018 - 08:56
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/inaugurat-tram-de-linia-rosa-metro-de-delhi-mes-ecologics-mon