Autor
Redacció

Vídeo de la construcció del metro de Sydney, el projecte de transport més gran d'Austràlia

Sydney serà la primera ciutat del continent austral que posarà en funcionament un sistema de metro.

El país està fent grans esforços inversors en infraestructures. La major part de la seva població, uns 24 milions d'habitants, viuen concentrats en molt poques ciutats. Per aquesta raó, el govern ha fet fortes inversions en els transports públics, com en la creació del primer metro australià.

Durant la primera meitat de l'any 2019, Sydney posarà en marxa la primera fase del projecte de metro entre Rouse Hill i Epping, al nord-oest de la ciutat. Són uns 36 quilòmetres de línia amb una oferta de trens cada 4 minuts en hores punta. Cinc anys després, la línia s'estendrà 30 quilòmetres més, pel districte central de negocis i el port de Sydney, cap al sud-oest, amb un total de 31 estacions entre les dues fases.

El vídeo mostra part del procés de construcció del metro, que serà automàtic. Podem contemplar com les màquines treballen sobre un túnel, de secció oval, per col·locar les vies, ajustar-les i formigonar.

El clip, de dos minuts i mig, resulta molt interessant perquè mostra, de forma molt dinàmica, part de la construcció de la infraestructura d'un metro. A més acompanya les imatges amb una breu entrevista i textos explicatius amb dades interessants.

Darrera modificació
dimecres, març 21, 2018 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/video-de-construccio-metro-de-sydney-projecte-de-transport-mes-gran-daustralia