06.03.2018
Autor
Premsa TMB

Possibles alteracions en els serveis de metro i autobús per la vaga general del 8 de març

Subtítol

La Generalitat ha fixat uns serveis mínims del 50% en hores punta i del 25% en hores vall

Com a conseqüència de les convocatòries de vaga total o parcial plantejades per diversos sindicats per aquest dijous, 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, poden produir-se alteracions a les xarxes de metro i autobusos de Transports Metropolitans (TMB), en funció del seguiment que tinguin.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha dictat una ordre que estableix la prestació de serveis essencials en aquesta jornada i que per al metro i els autobusos garanteix una oferta equivalent al 50% de l’habitual en les hores punta (de 6.30 a 9.30 i de 17 a 20 hores) i del 25% la resta del dia.

Els transports d’oci no tenen assignats serveis essencials, per tant no és segur que funcionin el Barcelona Bus Turístic i el telefèric de Montjuïc.

A més, el transport de superfície patirà afectacions amb motiu de les concentracions i manifestacions que se celebrin. A Barcelona, la convocatòria de les 18.30 h a la cruïlla de la Diagonal i el passeig de Gràcia, amb final previst a la plaça de Catalunya, ocasionarà el desviament de les línies d’autobús que transcorren pel sector central de la ciutat.

TMB informarà al llarg del dijous de l’abast de les alteracions i de l’estat del servei pels canals habituals.

Campanya de la UITP per un transport públic inclusiu

D’altra banda, TMB s’ha adherit a la campanya de la Unió Internacional dels Transports Públics de sensibilització sobre la necessitat que els modes de mobilitat col·lectiva siguin segurs per a les dones. La campanya, amb el lema Transport públic per a mi, per a tu, per a tots, s’exhibirà en plafons lluminosos de la xarxa de metro, en l’exterior d’autobusos i en els canals.digitals propis de la companyia. L’etiqueta de continuïtat per seguir-la a les xarxes socials és #PT4ME.

Darrera modificació
09.03.2018
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/possibles-alteracions-serveis-de-metro-autobus-vaga-general-8-de-marc