Autor
Redacció

Barcelona i Seül col·laboraran en innovació aplicada a l'operació i el manteniment de trens

Mitjançant un conveni firmat avui, l'operador català de metro i l'asiàtic compartiran experiències en automatització i digitalització, les tendències dominants del transport del futur.

Metro de Barcelona i Metro de Seül han subscrit un conveni pel qual totes dues empreses cooperaran per innovar en aspectes tècnics i de gestió de les xarxes de transport, mitjançant un programa d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques que d’entrada girarà entorn de l’automatització i la digitalització com a línies de futur del transport urbà ferroviari.

El conveni, de dos anys de durada, l’han firmat el conseller delegat de TMB, Enric Cañas, i el conseller delegat de Metro de Seül, Taeho Kim. L’acord va ser escenificat la setmana passada per delegacions de les dues empreses que es van trobar a Barcelona.

Pel que fa a l’automatització, els dos operadors comparteixen l’interès per les experiències de conversió de línies de metro convencionals en automàtiques, amb èmfasi especial en el component humà i organitzatiu. També estan apostant per l’aplicació d’eines avançades de manteniment predictiu de les instal·lacions i el material mòbil, en el context d’una transformació digital de les explotacions que ha de comportar a termini mitjà una millora de la disponibilitat dels sistemes i en conseqüència un benefici per als ciutadans.

Els metros de Barcelona i Seül ja col·laboren en el camp cultural des del 2016, any en què el festival internacional de curtmetratges Subtravelling, organitzat per TMB, es va agermanar amb el festival SMIFF de la capital coreana. El conveni subscrit avui, fruit de contactes previs en l’àmbit tècnic, preveu la continuïtat i l’eventual ampliació d’aquesta entesa.

Metro de Seül és l’ens públic que opera la major part de la xarxa de metro de la capital de Corea del Sud, integrada per nou línies que sumen 305 quilòmetres de longitud i 277 estacions. És una de les xarxes més eficients i la quarta més utilitzada del món, amb una xifra de 7,4 milions de passatgers al dia.

TMB és el principal operador de transport públic a l'àrea metropolitana de Barcelona, on gestiona la xarxa de metro, integrada per vuit línies i 158 estacions, en què els dies feiners viatgen 1,3 milions de persones. Actualment, Barcelona és una referència internacional en matèria d'innovació i digitalització aplicada al transport urbà. L'ús de tecnologies i sistemes intel·ligents permet l'alta eficiència, el millor servei i el màxim benefici social i mediambiental.

En aquesta línia, el setembre del 2017 TMB va subscriure un conveni amb Wiener Linien, l’operador de mobilitat de Viena, pel qual totes dues empreses cooperaran en el projecte d’ampliació del metro de la capital d’Àustria, que inclou l’automatització de la línia 2 i la construcció d’una nova línia, la 5, de funcionament automàtic sense conductor.

Imatge
Trobada de la delegació de Metro de Seül amb Metro de Barcelona / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Trobada de la delegació de Metro de Seül amb Metro de Barcelona / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació
dimarts, març 6, 2018 - 11:24
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/barcelona-seul-collaboraran-innovacio-aplicada-loperacio-manteniment-de-trens