Autor
Redacció

El metro de Tòquio experimenta amb música clàssica i sons de la natura en alguns combois

Des del 29 de gener, el metro de la capital del Japó està provant en alguns trens de la línia Hibiya un acompanyament musical de fons. Sis peces d'àudio sonen suaument a l'interior dels vagons entre les estacions de Naka-Meguro i Kita-Senju. Es tracta de tres obres clàssiques, de Chopin, Mendelssohn i Debussy, i tres àudios amb sons de la natura.

La idea, segons el diari The Japan Times, va sorgir per la resposta positiva que va tenir a les xarxes socials un incident sonor dins d'un comboi: un conductor de tren va posar música clàssica per accident durant un servei regular de tren (a l'operativa del metro japonès fan servir música clàssica per verificar el correcte funcionament dels altaveus). L'operador va decidir llavors provar música de fons en alguns dels seus trens i veure la resposta dels usuaris.

La música ambiental és un assumpte controvertit arreu. De fet és la primera vegada que una companyia ferroviària japonesa s'atreveix a posar música en els seus trens. Metro de Tòquio decidirà si implanta aquest servei una vegada avaluï les reaccions, tant positives com negatives, dels seus passatgers.

Darrera modificació
dijous, març 1, 2018 - 13:36
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/metro-de-toquio-experimenta-amb-musica-classica-sons-de-natura-alguns-combois