Autor
Redacció

Un recorregut per la col·lecció històrica dels metros i els autobusos de París del 1900

L'operador dels transports públics de la capital francesa, la RATP, té una nau, a pocs quilòmetres de París, on emmagatzema i conserva una col·lecció d'antics trens de metro i desenes d'autobusos que daten des de principis del segle XX i que representen la seva història.

Aquest museu no visitable de més d’un segle d’antiguitat es pot veure en forma de vídeo. El responsable de patrimoni de la RATP, Eloi Le Mouël, ens obre les portes d'un vagó de primera classe del 1900 perquè gaudim d'una visita pel seu interior i ens delectem amb els materials nobles amb els quals està construït. Destaca el terra de reixeta, les butaques de cuir i una característica il·luminació de l'època.

L'èxit immediat que va tenir el metro entre la població de la capital francesa va portar a una ràpida evolució tecnològica i del disseny dels vagons que podem contemplar al vídeo. El magatzem conserva aquells vehicles més significatius que mostren el desenvolupament dels trens fins a arribar a l'etapa més moderna.

Quant a l'autobús, una de les joies és la sèrie TN dels anys 30, amb capacitat per a 50 persones amb la publicitat de l'època inclosa.

Darrera modificació
dijous, març 1, 2018 - 13:47
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/recorregut-colleccio-historica-metros-autobusos-de-paris-1900