Autor
Redacció

Tipografies i metros del món, un viatge per la identitat visual del transport públic

La paraula tipografia prové del grec typos, que significa empremta. Sens dubte, la tipografia atorga una marca molt personal a l'entitat que l'empra i ajuda a reconèixer-la fàcilment. Ja vam explicar que l'Helvetica forma part de la identitat visual del metro de Barcelona, però quines altres famílies fan servir els metros de referència del món?

Ricardo Magalhães, un dissenyador web apassionat per la tipografia, ha fet un extens article, publicat al portal de disseny Prototypr, sobre algunes de les tipografies que identifiquen els metros de ciutats importants d'arreu del món. N'hi ha de molt característiques, però la realitat no és tan simple: més d'un sistema de metro que Ricardo Magalhães ha estudiat manté diferents estils tipogràfics convivint simultàniament.

Imatge
Fotografia del reportatge de la tipografia Parisine a l'estació de Saint-Michel / Imatge: Chris Sampson

Fotografia del reportatge de la tipografia Parisine a l'estació de Saint-Michel / Foto: Chris Sampson

El reportatge, molt visual, sorprèn per com s’entrellaça la història tipogràfica amb una part del passat del transport de cada ciutat. El peculiar estil gràfic dels metros d'avui en dia de París, Berlín, Brussel·les, Toronto, Munic, Londres, Praga, Lisboa o Mont-real és el resultat de singulars condicionants, que pots descobrir en aquest interessant article ple d'imatges, rètols i vídeos explicatius.

Darrera modificació
dimarts, febrer 27, 2018 - 08:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/tipografies-metros-mon-viatge-identitat-visual-transport-public