Autor
Redacció

Així és la telemetria amb què TMB equipa la flota d'autobusos

Saber on és el cotxe, diagnosticar-lo, saber si està carregat (si és elèctric), planificar l'explotació diària… són gestions que es poden fer ràpidament a distància a través d'una connexió inalàmbrica.

Diego Dominguez, TMB

Arran de l'experimentació amb autobusos elèctrics en el projecte ZeEUS, TMB ha desenvolupat eines complementàries de gestió capaces de resoldre amb eficàcia els reptes d'una flota d'autobusos cada vegada més avançada en els aspectes ambientals i també els tecnològics. Així va sorgir el projecte de telemetria, per assegurar el control remot, la monitorització i actualització a distància dels sistemes d'automoció de més de mil vehicles de marques i models molt variats.

Actualment està implantat als quatre busos 100% elèctrics, amb la intenció d'estendre'l a 100-200 busos en el proper any i tenir tota la flota integrada en dos o tres anys.

El responsable de Sistemes Tecnològics de l'Operació de Bus, Diego Domínguez, explica com s'ha tirat endavant el projecte i amb quin programari, en aquest vídeo gravat per al Matcongress del 2017, celebrat a Saragossa. Els altres integrants de l'equip són Mireia Peira (Tecnologia), Mario Santamaría (Operació Bus) i Israel Vallejo (Enginyeria Bus).

Darrera modificació
dijous, juny 23, 2022 - 17:53
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/aixi-es-telemetria-amb-que-tmb-equipa-flota-dautobusos