Autor
Redacció

El formiguer humà més extens és a Mont-real, té 33 km de túnels i 10 parades de metro

Una ciutat sota d'una altra per refugiar-se de la neu i el fred gèlid de l'hivern i d'altres inclemències del temps. Així descriu l'article d'Olivier Razemon al seu blog de Le Monde el Réso, una de les infraestructures subterrànies de vianants més grans del món que hi ha sota Mont-real, al Canadà.

Un autèntic formiguer humà, amb 500.000 persones que el recorren diàriament. Té 33 quilòmetres de túnels amb més de 200 restaurants, 1.700 botigues, 30 sales de cinema, 10 grans hotels, 10 pavellons universitaris, bancs, museus, la Place Bonaventure, el Palais des Congrès de Montréal i el Bell Center. Son 3,6 quilòmetres quadrats de superfície, dotats d'aire condicionat i una il·luminació excel·lent.

El batec del temps d'aquestes formidables galeries subterrànies està marcat i sincronitzat pel servei del metro. La major part de la seva activitat s'inicia a la mateixa hora que circula el primer tren del matí, a les 5.30, i tanca paradeta amb el darrer servei, a la 1 de la matinada.

Hi ha més de 900 entrades. L'espai fascina més els visitants que els habitants de Mont-real, que l'utilitzen sovint per la seva funcionalitat a l'hora de desplaçar-se per les 10 estacions de metro connectades a la ciutat subterrània, tot evitant les dures condicions exteriors de l'hivern canadenc.

Darrera modificació
dilluns, febrer 5, 2018 - 08:07
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/formiguer-huma-mes-extens-es-mont-real-te-33-km-de-tunels-10-parades-de-metro