Autor
Redacció

La UITP crida l'atenció sobre la problemàtica de les dones al transport públic

Un vídeo ressalta els problemes a què s'enfronten les dones en el transport públic cada dia i la seva necessitat bàsica de sentir-se respectades i segures.

Public Transport for Women - #PT4ME

L'Associació Internacional del Transport Públic (UITP) ha publicat un breu vídeo titulat Public transport for women en què un grup de dones de diferents països del món expliquen en primera persona les experiències d'assetjament que han patit al transport públic.

La raó d'aquesta acció de sensibilització i conscienciació per part de la UITP, que compta amb la col·laboració del Banc Mundial, la trobem en les dades presentades al mateix clip: més del 80% de les dones han experimentat algun tipus d'assetjament en llocs públics.

Des del punt de vista de l'accessibilitat i l'equitat, les dades mostren una problemàtica que s'ha d'aturar: un 80% de dones tenen por de patir assetjament quan es mouen per la ciutat en transport col·lectiu, i a més prop del 90% d'aquests successos no es denuncien.

La iniciativa de la UITP coincideix amb una altra campanya global contra l'assetjament sexual, que a internet fa servir l'etiqueta #MeToo, "jo també", per fer evident el problema en tots els àmbits i assenyalar-ne els causants. A Barcelona s'han desenvolupat diferents iniciatives per combatre els comportaments discriminatoris contra les dones, entre les quals encara és recent la campanya dels treballadors de TMB Mou-te contra la violència masclista desenvolupada l'últim trimestre del 2017.

Darrera modificació
dimecres, juliol 13, 2022 - 11:55
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/uitp-crida-latencio-sobre-problematica-de-dones-transport-public