Autor
Redacció

Fotografies 'vintage' per celebrar els 155 anys del metro de Londres

El metro londinenc està d'aniversari. Ja són 155 anys des que el gener del 1863 va començar a rodar el primer metro subterrani del món, entre Paddington i la City de Londres.

El diari Evening Standard, que va ser fundat  el 1827, ens convida a fer una passejada històrica pel metro a través de 53 fotografies per mirar-nos-el "com no l'havíem vist abans".

Són fotografies en blanc i negre en què podem gaudir de diferents escenes. Com per exemple, durant l'etapa de la seva construcció el 1862, quan autoritats i enginyers de la Metropolitan Railway Company fan una inspecció de les obres asseguts en un vagó de tren. També hi ha imatges d'interiors de cotxes, com una del 1920 en què la fusta i els seients en forma de llargues butaques folrades li confereixen un aspecte de saló. I també de persones en situacions originals, com les que estan escoltant un gramòfon en una andana a Waterloo el 1928, durant la filmació de la pel·lícula Underground d'Anthony Asquith.

Actualment és l'11è metro amb més activitat del món i gestiona al voltant de 4,8 milions de passatgers diàriament a través de les seves 11 línies.

Darrera modificació
dijous, gener 18, 2018 - 08:27
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/fotografies-vintage-celebrar-155-anys-metro-de-londres