Autor
Redacció

Canton inaugura el mateix dia quatre noves línies de metro per arribar quasi als 400 km

Era el 1997 quan a la ciutat xinesa de Canton (també coneguda com a Guangzhou) començava a funcionar en proves el servei de metro. En 20 anys s'ha convertit en el quart sistema de metro més extens del món, amb 231 estacions i més de 390 quilòmetres de vies. Aquest ritme de creixement el portarà el 2019 a superar els 500 quilòmetres.

La revista de ferrocarrils International Railway Journal explica com a Canton, el 28 de desembre passat, es van inaugurar quatre línies de metro alhora. Tres de noves i una prolongació d'una altra, per sumar 82 quilòmetres. A més, una d'aquestes línies, la 7, és la primera de la ciutat a utilitzar combois de vuit cotxes tipus A, que arriben fins als 100 km/h, fan una llargada de 186 metres i permeten transportar fins a 3.456 passatgers.

La ciutat xinesa de Canton té 7 milions d'habitants. Està situada al sud del país, a prop de Hong Kong.

Els metros a la Xina creixen a un ritme molt ràpid. El mateix dia que s'inauguraven els 82 quilòmetres de Canton, una altra ciutat xinesa, Guiyang, celebrava l'obertura de 13 quilòmetres. Dos dies abans, a Wuhan, n'inauguraven 55 quilòmetres. El darrer dia del 2017, a Xiamen, s'obria la primera línia de metro, d'uns 30 quilòmetres. 

Ja vam explicar que el 30 de desembre s'havia obert la Yanfang automàtica a Pequín, el mateix dia que Xangai consolidava la seva primera posició com a xarxa de metro més gran del món, amb la inauguració de la nova línia 17 i una extensió de la línia 9. La ciutat més gran del país ja té 637 km de recorregut, i manté la seva rival, Pequín, en segon lloc.

Darrera modificació
divendres, gener 12, 2018 - 08:10
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/canton-inaugura-mateix-dia-quatre-noves-linies-de-metro-arribar-quasi-400-km