Autor
Redacció

Una Bruixa restaurada farà funcions de menjador solidari en un barri de Buenos Aires

Brujas és com coneixen col·loquialment els portenys els antics cotxes de metro de La Brugeoise, fabricats a Bruges (Bèlgica) i declarats patrimoni cultural de la ciutat de Buenos Aires, tal com recull el web Buenos Aires Ciudad.

Van circular durant 100 anys per la línia A de la capital argentina fins que van ser retirats del servei el 2013. Un d'aquests centenaris vagons restaurats ha estat donat per l'empresa que gestiona el metro, Subterráneos de Buenos Aires, al projecte solidari de Margarita Barrientos, que dona menjar a més d'un miler i mig de nens cada dia al barri de Villa Soldati, tal com explica Clarín Noticias.

El projecte solidari de Margarita Barrientos és impressionant. Una dona que vivia en una situació de pobresa econòmica, que no sabia llegir ni escriure i que per alimentar la seva família de 10 fills es dedicava, juntament amb el seu marit, invàlid, a la recollida de menjar per on el podia trobar. Aquesta situació no va ser cap obstacle perquè tots dos fessin lloc per alimentar altres nens del barri que tampoc tenien menjar: "Portava les restes de pa que recollia d'un forn, així que els vaig dir que vinguessin a casa i els vaig asseure a taula amb nosaltres", explica Margarita al web Mujeresquecambianelmundo.

Avui dia alimenta més d'un miler de persones i la seva Fundació també compta amb un centre de salut que atén consultes de pediatria, clínica mèdica, odontologia, infermeria i farmàcia, tal com explica el web quieroayudar.

"Los Piletones necessitava un espai que funcionés com a restaurant i menjador, no només per als veïns, sinó també perquè es converteixi en un punt per atraure turistes al barri", explica el director de la Fundación Margarita Barrientos, Ezequiel Eguía, a l'article d'Enelsubte.com

 

Darrera modificació
dijous, juliol 15, 2021 - 08:45
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/bruixa-restaurada-fara-funcions-de-menjador-solidari-barri-de-buenos-aires