Autor
Redacció

Falta un any per a la inauguració de la nova línia de metro Elisabeth de Londres

Estació Canary Wharf de la línia de metro Elisabeth de Londres / Imatge: web CNN
171220144028-elizabeth-line-canary-wharf-outside-exlarge-169.jpg
Download this file (46.59 KB)

Elizabeth line: One year to go

Compte enrere perquè pels túnels centrals de la nova línia de metro Elisabeth comencin a circular els combois que creuaran la ciutat de Londres.

La línia, construïda per Crossrail Ltd., tindrà 41 estacions accessibles, de les quals 10 seran de nova construcció. Es tracta d'una línia amb 118 quilòmetres de vies i amb dues bifurcacions als extrems: Reading i Heathrow a l'oest i Shenfield i Abbey Wood a l'est. S'espera que prop de 200 milions de persones la facin servir cada any.

Per transportar aquest volum de persones, la línia comptarà amb nous trens d'alta capacitat. El maig del 2018 entrarà en servei un tram entre Heathrow i Paddington, pel qual circularan trens de 9 cotxes i de 200 metres de llargada amb una capacitat de transport de fins a 1.500 passatgers.

A partir de desembre del 2018, 19 trens recorreran al centre de Londres per primera vegada quan s'inaugurin els nous trams entre Paddington i Abbey Wood, i entre Liverpool Street i Shenfield.

El desembre del 2019, una flota de 70 nous trens operarà l'Elizabeth Line sencera.

Al Flickr podem trobar un conjunt de fotografies sobre l'estat de la construcció d’andanes, vestíbuls i vies a un any de la inauguració.

Darrera modificació
dimecres, gener 10, 2018 - 08:27
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/falta-any-inauguracio-de-nova-linia-de-metro-elisabeth-de-londres