Autor
Oriol Pàmies

Separació física per protegir el carril bus en un tram del carrer Mallorca

Els nous pivots eviten l'ocupació del carril reservat que fan servir els autobusos de les línies H10 i 109 entre els carrers Villarroel i Urgell.

Recentment l'Ajuntament de Barcelona ha actuat al tram del carrer Mallorca entre Villarroel i Urgell per afegir pivots separadors a la delimitació existent del carril bus que fan servir les línies H10 i 109 en sentit Llobregat.

D'aquesta manera s'evita la tendència del trànsit privat d'ocupar el carril bus per fer el gir a la dreta cap a Urgell, gir que s'ha de fer des del carril central quan el semàfor ho permet. El carril bus disposa d'una fase semafòrica exclusiva perquè els autobusos puguin seguir recte per Mallorca sense interferència amb els girs.

Al mateix temps, l'Ajuntament ha realitzat una redistribució dels carrils generals de circulació, que s'han reduït a dos, ha delimitat al costat esquerre un cordó d'aparcament per a motos i està rehabilitant les voreres.

En aquest tram del carrer Mallorca hi ha una parada de bus, la número 139, pertanyent a l'àrea d'intercanvi Clínic, que està temporalment anul·lada per les obres. La parada provisional alternativa és entre Urgell i Borrell.

Darrera modificació
dijous, desembre 28, 2017 - 15:10
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/separacio-fisica-protegir-carril-bus-tram-carrer-mallorca