Autor
Redacció

Suïssa inaugura el funicular clàssic amb més pendent del món

Title
Media Name: dubouispic

L'Stoosbahn és un funicular que ascendeix per una vall dels Alps suïssos fins al petit poble turístic de Stoos, un lloc privilegiat lliure d'automòbils on resideixen unes 150 persones. El nou funicular, que en substitueix un de més antic dels anys 30, puja un pendent del 48% i salva un desnivell de 744 metres. Circula al doble de velocitat que el seu antecessor i pot transportar fins a 1.500 passatgers per hora.

És un funicular clàssic amb dos trens fixats a un cable que els fa ascendir i descendir simultàniament, creuant-se al mig. Cada comboi té quatre cabines de passatgers cilíndriques, amb una capacitat per a 34 persones cadascuna, en forma de barril. Això té un motiu: el terra de les cabines s’adapta per contrarestar el pendent i mantenir-se horitzontal. Amb aquest sistema els passatgers poden anar drets encara que el pendent sigui del 48%.

L’ascensió a Stoos la pots seguir sencera en aquest vídeo des de la cabina de capçalera. Al davant nostre, el paisatge alpí es mostra ple de neu i envoltat de núvols que redueixen la visibilitat a mínims. L'Stoosbahn inicia el seu recorregut de 1.720 metres. Entre la boira apareixen, com trinxeres, fileres d'estructures de fusta a esquerra i dreta per protegir-lo d'esllavissades.

Per comparar, el funicular de Montjuïc té un pendent màxim del 18% i salva un desnivell de 76 metres.

Darrera modificació
dimarts, gener 9, 2018 - 08:34
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/suissa-inaugura-funicular-classic-amb-mes-pendent-mon