Autor
Marta Espinosa

Reforç dels missatges de prevenció dels furts als transports públics

TMB col·labora amb els Mossos d'Esquadra i difon a les xarxes de metro i autobusos la campanya de consells per posar les coses difícils als carteristes, que estan més actius durant les festes.

Les distraccions, les aglomeracions o confusions entre els viatgers, el poc temps de reacció, la manca d’atenció de les nostres pertinences o la posició i l’obertura de les butxaques, bosses de mà o carteres. Aquestes són algunes de les situacions que els lladres aprofiten per cometre furts mentre viatgem en transport públic.

I què fem per evitar-ho? Els Mossos d’Esquadra reforcen aquests dies la campanya de prevenció de furts en una pàgina web especial i a través dels seus canals de difusió per saber com reaccionar en totes aquestes situacions. Sota el lema Als transports, sempre atents! el missatge és clar: els lladres aprofiten una despreocupació o descuit mentre viatgem en transport col·lectiu, per tant, hem d’estar alerta en tot moment.

Són recomanacions de seguretat i consells d’autoprevenció per evitar aquest tipus de delictes que, amb motiu dels desplaçaments de Nadal, s’incrementen. Els lladres veuen com una oportunitat una despreocupació o desatenció per part nostra i ho aprofiten per actuar.

 

 


TMB difon els missatges a través dels seus canals

 

TMB col·labora amb la difusió dels vídeos i missatges elaborats pels Mossos a les seves xarxes de transport. Són un total de cinc vídeos, en tres idiomes diferents (català, castellà i anglès), on s’explica molt gràficament les diferents situacions que causen i/o aprofiten els lladres per cometre el furt mentre l’usuari viatja en transport públic. Les peces, d’uns 30 segons, s’estructuren en tres parts: es presenta la situació que aprofiten els delinqüents, es diu quan i en quin lloc se solen produir, i finalment és dona el consell sobre què es pot fer per evitar-ho. 

A TMB, el missatge es reforça amb l'emissió d’aquests vídeos a les pantalles del MouTV, el sistema d’informació del metro i els autobusos de TMB, i també a les xarxes socials corporatives, el Twitter (@TMB_Barcelona) i la pàgina de Facebook amb l’etiqueta #transportsegur.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:46
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/reforc-missatges-de-prevencio-furts-transports-publics