Autor
Redacció

Homenatge a la mare del moviment pels drets civils, Rosa Parks, als autobusos de Richmond

Ningú podia seure al seient número 1 de cap autobús de la companyia pública de transport GRTC a Richmond, Virginia, als Estats Units, aquest passat 1 de desembre. Al seu lloc hi havia un homenatge en forma d'impressió: la del respatller, amb una fotografia en blanc i negre de la considerada com a mare del moviment pels drets civils, Rosa Parks, i la del seient, amb un text amb el seu nom.

Era l’1 de desembre del 1955 quan Rosa Parks va qüestionar el que es considerava obligatori fins aquell moment i va negar-se a cedir el seu seient d’autobús a un passatger blanc. Va ser detinguda i multada per transgredir la llei. Arran d’aquest fet, es va iniciar un moviment social, que incloïa un boicot als autobusos. Al capdavall es va derogar la llei que permetia la segregació racial en el transport, que va passar a ser considerada il·legal.

Els autobusos de la companyia GRTC van circular amb els llums encesos durant tota la jornada d’homenatge i van lluir un missatge al cartell lluminós frontal: "Gràcies, Rosa Parks".

Darrera modificació
dimecres, desembre 13, 2017 - 08:49
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/homenatge-mare-moviment-drets-civils-rosa-parks-autobusos-de-richmond