Autor
Redacció

Barcelona, entre les primeres 25 ciutats del món en mobilitat urbana sostenible

Puja fins al 6è lloc del rànquing mundial en els paràmetres que relacionen la mobilitat amb la qualitat de vida, segons la valoració de la consultoria Arcadis.

Sustainable Cities Mobility Index

Barcelona i Madrid ocupen els llocs 21 i 24 d'un índex que reflecteix les característiques de sostenibilitat de la mobilitat urbana de 100 ciutats del món.

Aquest rànquing, elaborat per la consultoria holandesa Arcadis juntament amb el Centre per a la Recerca Econòmica i Empresarial (CEBR), amb seu a la Gran Bretanya, es basa en 23 indicadors individuals. Aquests indicadors estan agrupats en tres pilars: el de les persones, que mesura les implicacions dels sistemes de mobilitat en la societat incloent la qualitat de vida, cobertura del transport, horaris, seguretat...; el del planeta, que mesura l'impacte ambiental, la contaminació, les emissions..., i el dels beneficis, que avalua l'eficiència i la fiabilitat de la mobilitat en el creixement de l'economia.

La combinació d'aquests 23 paràmetres dona una classificació global que encapçala Hong Kong, seguida de Zuric i París.

En els marcadors de persones, Barcelona i Madrid obtenen una bona qualificació i se situen al 6è i 7è lloc respectivament, per davant de París i Londres. En canvi en planeta i beneficis els resultats no són tan òptims.

Pots consultar els detalls de l'informe i el rànquing de les millors ciutats del món en mobilitat sostenible a l'enllaç.

Darrera modificació
dijous, juny 23, 2022 - 18:32

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/barcelona-entre-primeres-25-ciutats-mon-mobilitat-urbana-sostenible