Autor
Redacció

El Congrés pel Canvi de Model Energètic se centra en la mobilitat

Rubí convoca aquest divendres, 24 de novembre, una àmplia llista d'experts en transport elèctric i disseny urbà. TMB hi exposarà l'experiència amb autobusos d'emissió zero.

La 4a edició del Congrés Rubí Brilla pel Canvi de Model Energètic  tindrà lloc a la ciutat vallesana els dies 24 i 25 de novembre i es dedicarà a la mobilitat sostenible. A més del debat i l'exposició de casos d'èxit i exemples pràctics, per primer cop el Congrés incorpora un vessant lúdic: una fira del vehicle elèctric que s'instal·larà al pàrquing de l'edifici Rubí Forma divendres 24 de novembre i que estarà oberta al públic també dissabte, 25 de novembre.

La iniciativa Rubí Brilla emplaça de nou a “canviar el model energètic tradicional que contamina, resulta car i afecta negativament la nostra salut per un nou model que respecta el medi ambient, és més econòmic i més sa”, segons apunta la seva presentació.

En el marc del congrés, que tindrà lloc divendres 24 a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, experts de primer nivell reflexionaran i compartiran experiències al voltant de la mobilitat elèctrica, a més d'explicar i resoldre dubtes sobre els nous models de mobilitat: compartir cotxes i motocicletes elèctriques, l'ús de la bicicleta i la conversió dels centres de les ciutats en zona de vianants.

Per part de TMB, el cap de Nous Desenvolupaments de Bus de TMB, Mario Canet, participarà al matí en una taula rodona sobre El vehicle elèctric: tecnologia, infraestructura, model d’explotació i regulació, i a la tarda exposarà el cas pràctic del projecte ZeEUS (Zero Emission Urban Bus System) en què Barcelona ha participat junt amb nou ciutats europees més.

Les diferents ponències i debats es podran seguir a través del web de l’Ajuntament de Rubí en streaming.

Darrera modificació
dimecres, novembre 22, 2017 - 11:32
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/congres-canvi-de-model-energetic-se-centra-mobilitat