13.11.2017
Autor
Premsa TMB

TMB participa al saló Smart Mobility World Congress amb un estand dedicat a la innovació

Subtítol

L'antic BcnRail es fusiona amb l'Smart City World Congress i se celebra del 14 al 16 a la Fira de Gran Via, en paral·lel amb el congrés d'Alamys.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) participa al nou saló Smart Mobility World Congress, organitzat per Fira de Barcelona, que se celebrarà del 14 al 16 de novembre al recinte Gran Via de la Fira, en substitució del saló de la indústria ferroviària BcnRail i conjuntament amb la setena edició de l'Smart City Expo, que ja tenia un vessant de mobilitat potent. Es tracta d’una cimera mundial sobre transport intel·ligent que passarà a tenir periodicitat anual.

L’espai d'exposició de TMB mostrarà gràficament i de manera sintètica les principals línies de treball en innovació aplicada als transports urbans que han fet de Barcelona una referència internacional. Mitjançant plafons, una pantalla gegant i la presència física d’un autobús elèctric d’última generació, s’explicarà com l’ús de les tecnologies i sistemes intel·ligents permet aconseguir una alta eficiència, el millor servei i el màxim benefici social i ambiental. Així s’han d’entendre l’aposta per l’automatització del metro (un 25% de la xarxa opera ja sense conductor), la implantació de sistemes de recuperació d’aigua i energia, el redisseny de la xarxa d’autobusos i la incorporació progressiva de vehicles elèctrics d’emissió zero a la flota.

Imatge
TMB participa amb un estand al saló Smart Mobility World Congress / Foto: Jordi López (TMB)

TMB participa amb un estand al saló Smart Mobility World Congress / Foto: Jordi López (TMB)


Cap a la digitalització del transport

El transport es digitalitza: amb sensors és més fàcil conèixer la demanda d’una xarxa de transport en temps real, per dimensionar-ne millor l’oferta, es poden monitorar trens i infraestructures per optimitzar-ne el manteniment, i la relació amb els usuaris pot ser més directa i personalitzada a través de canals digitals interactius. TMB promou des de fa anys la innovació en tot el sector del transport públic (operadors, fabricants, administracions) participant en organitzacions de benchmarking i en múltiples programes de recerca i desenvolupament d’àmbit internacional, com per exemple ZeEUS, Eliptic, Seam4Us, Assured...

Els salons Smart Mobility i Smart City reuniran conjuntament prop de 600 expositors i 17.000 visitants procedents d'arreu del món. El programa de taules tècniques i sessions de debat, un total de 90, comptarà amb 420 ponents, dels quals 80 corresponen al sector de la mobilitat. Una d’aquestes sessions, dedicada a la millora de la informació en temps real per als passatgers, serà moderada pel conseller delegat de TMB, Enric Cañas, i tindrà lloc demà dimarts, 14 de novembre.

Congrés d’Alamys

Paral·lelament i en col·laboració amb el saló, es desenvolupa al mateix recinte firal el 31è congrés d’Alamys, l’Associació Llatinoamericana de Metros i Subterranis. L’inici formal del congrés tindrà lloc aquest dimarts a les 9.15 a l’espai Railway Hub, en una sessió que obrirà la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, que finalitza el seu mandat com a presidenta d’Alamys. En altres sessions intervindran el conseller delegat, Enric Cañas, i altres directius de l'empresa.

Alamys es va crear l'any 1986 amb l'objectiu de facilitar l'intercanvi d'experiències i tecnologies entre els països de Llatinoamèrica i de la península Ibèrica pel que fa al transport urbà ferroviari. TMB és membre actiu d'Alamys i dels seus diferents comitès i òrgans, i des del 2013 n'ha exercit la presidència.

El congrés girarà al voltant del paper del transport públic com a eina per a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans. En són coorganitzadors TMB, FGC, Tram i l'ATM. Els assistents podran participar l'últim dia en una visita tècnica a la línia 9 Sud de metro, que inclourà recorreguts guiats per una estació i pels tallers de ZAL.

Darrera modificació
19.12.2017
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-participa-salo-smart-mobility-world-congress-amb-estand-dedicat-innovacio