Autor
Oriol Pàmies

L’autobús és el servei que més ha millorat l’últim any, segons els barcelonins

L'Enquesta de Serveis Municipals 2017 revela que la preocupació dels ciutadans respecte de les qüestions de la mobilitat ha baixat un punt i mig. Les xarxes de TMB continuen mereixent valoracions de notable.

Els ciutadans de Barcelona han apujat aquest any la nota al servei d’autobús, de 6,9 a 7 sobre 10, mentre que el metro manté la de 7,1 que ja tenia el 2016. Això vol dir que els transports que opera TMB continuen obtenint valoracions elevades per part dels residents enquestats per l’Ajuntament, en la línia de les registrades els últims deu anys.

La percepció favorable de l’evolució de l’autobús queda confirmada en l’apartat de l’estudi en què es demana per a cada servei si ha millorat, continua igual o ha empitjorat al llarg dels últims 12 mesos. El 43,6% dels barcelonins consideren que l’autobús ha millorat, el resultat més alt dels 25 serveis que examina l’enquesta, i hi ha un altre 33,6% que el veuen igual; això suma un 77,2%. En el cas del metro són més, el 41,6%, els que el veuen igual, i en segon lloc queda el 35,9% que perceben que ha millorat; en total, el 77,5%.

El treball de camp de l’Enquesta de Serveis Municipals 2017 (6.000 entrevistes a residents més grans de 18 anys) es va realitzar entre l’abril i el juny passats, coincidint amb una etapa de conflictivitat laboral a l’empresa de Metro.

En el bloc de preguntes sobre la imatge de la ciutat, destaca que ha baixat la preocupació sobre els transports i les infraestructures, des del cinquè al vuitè lloc. L’assenyalen com la principal inquietud el 5% dels ciutadans, mentre que el 2016 eren el 6,5%. El que més preocupació genera és el turisme, apuntat pel 15,6% com a principal problema, seguit de l’atur i les condicions de treball (8,6%).

Pel que fa als hàbits de mobilitat, es mantenen sense gaires variacions. El 69,4% dels enquestats declaren que fan servir el transport públic, sobretot el metro (38,2%) i l'autobús (26,7%).

En aquest enllaç es pot consultar el document de resum de l'estudi, realitzat per l'Ajuntament de Barcelona.

Darrera modificació
dimarts, novembre 7, 2017 - 13:37
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/lautobus-es-servei-que-mes-ha-millorat-lultim-any-segons-barcelonins