Autor
Redacció

El metro de Santiago de Xile ha inaugurat la línia 6, amb conducció automàtica

El passat dijous 2 de novembre es va inaugurar la línia 6 del metro de Santiago de Xile. Té 10 estacions i 15 quilòmetres de longitud. El temps de recorregut entre les dues estacions terminals, de Cerrillo a Los Leones (que connecta amb la línia 1), és d'uns 20 minuts (abans de la inauguració era de 47 minuts, és a dir, hi ha una reducció d'un 60% en el temps de viatge) i se'n beneficiaran més d'un milió de persones.

Es tracta d'una línia equipada amb tecnologia de conducció automàtica, que permet optimitzar el temps de viatge, amb ascensors a totes les estacions i portes d'andana que eviten les caigudes involuntàries i la presència de persones o objectes a la via. Estacions i trens estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Els combois compten amb aire condicionat (fins ara només la línia 1 en tenia) i els sistemes de comunicació necessaris amb el passatge i tren que ens resulten familiars a les línies automàtiques del metro de Barcelona.

El metro de Santiago actualment està expandint-se, té 6 línies i 110 estacions i treballa en la construcció de la L3. TMB, en funcions de consultoria internacional, ha col·laborat en aquesta ampliació, en concret en la definició del model organitzatiu de les línies 3 i 6.

Darrera modificació
dimarts, novembre 7, 2017 - 13:26
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/metro-de-santiago-de-xile-ha-inaugurat-linia-6-amb-conduccio-automatica