Autor
Oriol Pàmies

La Travessera de Gràcia i la ronda del Guinardó obren pas a l'autobús

L'Ajuntament de Barcelona ha delimitat els carrils reservats que a partir de dilluns faran servir les línies D40 i H6 de la nova xarxa de bus.

Entre els preparatius per a la posada en servei de quatre línies de la nova xarxa de bus i l'entrada en vigor de diversos canvis en vuit línies existents, l'Ajuntament de Barcelona va fer la setmana passada les obres per implantar nous carrils bus i noves ordenacions de la circulació en un tram de la Travessera de Gràcia i a la ronda del Guinardó.

Una de les actuacions ha consistit a implantar dos nous carrils bus a la ronda del Guinardó, un en cada sentit, entre el carrer Vinyals i el passeig de Maragall, que actualment és de sentit únic, per permetre la circulació de la línia H6 (Zona Universitària - Fabra i Puig), que deixarà l’eix de l'avinguda Verge de Montserrat i adoptarà així un recorregut més recte entre l'Hospital de Sant Pau i Sant Andreu.

La nova línia diagonal D40 (Pl. Espanya - Via Júlia), amb un itinerari semblant al de la 32, que substitueix, cobrirà Verge de Montserrat i també farà servir un petit tram del nou carril bus, entre el carrer Periodistes i el passeig de Maragall, en sentit Nou Barris.

Recorregut escurçat

L'altra obra rellevant ha tingut lloc a la Travessera de Gràcia, entre els carrers Balmes i Santaló, en sentit Llobregat, i per tant contra el sentit actual de la via. Aquesta nova infraestructura ha de permetre un millor funcionament dels autobusos de les línies 27 i D40, ja que els evitarà fer la volta per la Diagonal i escurçarà el recorregut de totes dues d'una manera molt significativa.

Les dues actuacions es complementen amb la construcció de noves parades, la implantació de nova semaforització i de senyalització horitzontal i vertical, mobiliari urbà, i amb petites adaptacions d'urbanització i pavimentació orientades a millorar l'accessibilitat.

Imatge
Nou carril bus sentit Llobregat a la Travessera de Gràcia / Foto: Pep Herrero (TMB)

Autobús H6, que a partir de dilluns recorrerà la ronda del Guinardó sencera en tots dos sentits / Foto: Pep Herrero (TMB)

Aquestes dues obres se sumen a moltes altres en carrils i parades que s'han anat fent des de l'estiu, per afavorir el pas dels autobusos de la nova xarxa i de les línies convencionals:

A banda de la D40, dilluns s'estrenaran les línies V5 (Mare de Déu del Port - Pedralbes), V29 (Diagonal Mar - Roquetes) i V31 (Mar Bella - Trinitat Vella). També hi haurà canvis a les línies convencionals 27, 42, 68, 91 i 109 i a les de la nova xarxa H6, H14 i H16, i deixaran de funcionar aquestes set: 20, 26, 32, 36, 37, 40 i 57.

Darrera modificació
dilluns, novembre 6, 2017 - 16:34
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/travessera-de-gracia-ronda-guinardo-obren-pas-lautobus