Autor
Redacció

L’ATM valida les tarifes per al 2017 i l’increment de la política social i ambiental

Tot apunta que el 2016 es tancarà amb una nova xifra màxima d’utilització del sistema de transport públic a l’àrea de Barcelona: 955 milions de validacions.

El consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha acordat avui la congelació dels preus dels títols de transport a l’àrea de Barcelona (integrats i bitllet senzill, entre d’altres) per a l’any 2017, tal com havien avançat dilluns els responsables de les tres institucions consorciades.

Les novetats es troben en l’àmbit social: l’allargament de la vigència de la T-12 fins als 16 anys (per això passarà a anomenar-se T-16), l’ampliació de l’accés a les bonificacions per als aturats, que entraran en vigor al març, i la creació de la targeta multipersonal especial de dos viatges, amb un preu d’1,8 euros, que només es podrà comprar i utilitzar els dies d’episodi ambiental de contaminació com el que hem viscut aquests dies.

L’ATM emmarca aquestes novetats en el marc de la seva política de foment de la utilització del transport públic i estima que d’aquesta manera el 2017 hi haurà una disminució de la tarifa mitjana ponderada del 0,18%, arran de la utilització més elevada dels abonaments i títols socials. És a dir, de mitjana cada usuari abonarà 0,894 cèntims d’euro per viatge.

Demanda creixent

En la mateixa reunió, l’ATM ha constatat l’evolució favorable de la demanda durant els primers 11 mesos de l’any, en què en tot el sistema de transport s’han registrat 877,8 milions de validacions, 15,7 milions més que el 2015 (1,8%), segons les dades provisionals, que apunten a un tancament de l’any al voltant dels 955 milions.

A les xarxes de TMB l’increment de passatge ha estat globalment de 4,7 milions (0,9%), resultat de la diferència entre el guany de 8,2 milions (4,8%) de la xarxa d’autobusos (amb els transports d’oci inclosos) i la pèrdua de 3,5 milions de la xarxa de metro (-1%).

Més informació a la nota de premsa de l’ATM.

Darrera modificació
dijous, desembre 15, 2016 - 11:10
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/latm-valida-tarifes-2017-lincrement-de-politica-social-ambiental