Autor
Redacció

Recomanació de deixar el cotxe a casa a causa de la contaminació

La situació atmosfèrica a Catalunya fa que des d’ahir es registrin concentracions de partícules en suspensió i de diòxids de nitrogen per sobre dels límits marcats, motiu pel qual s’ha declarat episodi ambiental per contaminació.

La direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha emès un avís preventiu d'episodi ambiental de contaminació atmosfèrica, a causa dels elevats nivells de partícules en suspensió PM10 i diòxid de nitrogen (NO2), segons informa la Generalitat. Es tracta de dos contaminants identificats com a perjudicials per a la salut de les persones.

A causa dels nivells de contaminació registrats per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica, tant el Govern com l'Ajuntament de Barcelona han recomanat evitar l'ús del cotxe i moure's en transport públic.

Precisament ahir es va reunir la Taula de Qualitat de l’Aire, en la qual el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar que cap a finals del 2017 s’aplicaran restriccions als vehicles més contaminants a l’àrea de Barcelona durant els episodis ambientals. Abans caldrà que s’hagin fet alguns canvis en el reglament de circulació i que s’hagin distribuït totes les etiquetes ambientals per als vehicles, a banda d’assegurar que es pugui garantir el transvasament de la mobilitat cap al transport públic.

En aquest sentit, les tarifes del sistema integrat de transport del 2017 inclouran un nou bitllet d’anada i tornada pernsat per a usuaris no habituals, que serà vigent en els episodis ambientals, segons van avançar els màxims responsables de l’ATM.

Tot plegat forma part de la preocupació de les administracions per millorar la qualitat de l’aire amb plans que continguin mesures efectives.

* Avui 15 de desembre, es dóna per finalitzat l’avís preventiu d’episodi ambiental de contaminació atmosfèrica per nivells elevats de diòxid de nitrogen i partícules PM10. 

Darrera modificació
dimarts, juliol 21, 2020 - 18:11

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/recomanacio-de-deixar-cotxe-casa-causa-de-contaminacio