Autor
Redacció

Les tarifes del transport públic continuaran congelades el 2017

Les administracions consorciades en l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) han acordat allargar la validesa de la T-12 fins als 16 anys i crear un bitllet especial per a dies d’elevada contaminació.

La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona han acordat que per tercer any consecutiu les tarifes del sistema de transport públic metropolità, del qual TMB és el principal operador, continuaran congelades el 2017. A més, es crearà una targeta verda per a episodis ambientals, un bitllet d'anada i tornada especial per als dies d'episodi de contaminació a la zona tarifària 1, amb un cost per viatge equivalent al de la T-10; s'ampliarà dels 15 als 16 anys la validesa de la T-12, de manera que nens i adolescents podran viatjar gratuïtament fins al final del període d’escolarització obligatòria, i s'ampliaran els títols subvencionats per a persones desocupades.

El cost de la congelació i d’aquestes noves tarifes ambientals i socials s'estima en 20 milions, dels quals les administracions que conformen l'ATM s'han compromès a posar-ne 10 i reclamen a l'Estat que aporti els 10 restants.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana, Antoni Poveda, han explicat aquests acords després d’una reunió de treball centrada en la situació del finançament del sistema de transport públic col·lectiu.

Més informació a la nota de premsa de la Generalitatla nota de l'Ajuntament de Barcelona i la nota de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Imatge
D'esquerra a dreta, Antoni Poveda, Ada Colau, Carles Puigdemont i Josep Rull / Foto: AMB

D'esquerra a dreta, Antoni Poveda, Ada Colau, Carles Puigdemont i Josep Rull / Foto: AMB

Darrera modificació
dimarts, desembre 13, 2016 - 13:52
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/tarifes-transport-public-continuaran-congelades-2017