Author
Redacció

Barcelona subscriu la declaració de París per avançar cap a ciutats més verdes

Dotze metròpolis adquireixen el compromís d’augmentar el ritme d’incorporació d’autobusos de zero emissions al transport urbà com a mesura per frenar el canvi climàtic.

Barcelona i 11 grans ciutats més de la xarxa internacional C40 han subscrit la Declaració de carrers lliures de combustibles fòssils per accelerar la transició energètica i frenar el canvi climàtic. Les ciutats s’han compromès a comprar autobusos de zero emissions de forma progressiva fins al 2025, any en el qual tots els vehicles adquirits hauran de ser d’aquesta modalitat.

La declaració també preveu que algunes àrees de les ciutats siguin considerades de zero emissions el 2030, per aconseguir uns carrers “més verds i saludables”.

L’han subscrit, a més de Barcelona, els alcaldes de París, Londres, Los Angeles, Copenhaguen, Vancouver, Milà, Ciutat de Mèxic, Seattle, Quito, Ciutat del Cap i Auckland.

Es pot llegir la versió catalana de la declaració en aquest enllaç (http://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2017/10/SPA_Fossil-Fuel-Free-Streets-Declaration_EMBARGOED-ca-ES.pdf).

Darrera modificació
divendres, novembre 3, 2017 - 15:30

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/barcelona-subscriu-declaracio-de-paris-avancar-cap-ciutats-mes-verdes