Autor
Redacció

Barcelona impulsa un pla amb 58 accions per combatre la contaminació atmosfèrica

L’Ajuntament incentivarà la renovació dels vehicles més contaminants a canvi d’abonaments per al transport públic. A partir de l’hivern 2017-2018, els vehicles més contaminants no podran entrar a la ciutat els dies d’episodis per alts nivells d’òxids de nitrogen.

L’Ajuntament de Barcelona ha exposat avui el seu Pla contra la contaminació atmosfèrica, que conté mesures estructurals i específiques per a episodis d’alta contaminació, que serà debatut al plenari de divendres vinent. Un factor clau del pla és la introducció de canvis en els patrons de mobilitat, en els quals es confia per reduir de manera important el nombre de morts relacionades amb la contaminació, unes 3.500 anuals en l’àmbit metropolità.

Entre les 58 mesures, sorgides d’un grup de treball de la Taula Contra la Contaminació de l’Aire, hi ha un programa de renovació dels vehicles més contaminants a canvi d’abonaments per al transport públic. L’incentiu consistiria en un any de gratuïtat en el metro i l'autobús, o bé al Bicing.

A partir de l’hivern 2017-2018, en coherència amb la proposta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, els vehicles més contaminants no podran entrar a la ciutat els dies d’episodis per alts nivells de contaminació atmosfèrica per diòxids de nitrogen. Aquesta mesura esdevindrà estructural a partir del 2020, quan els vehicles més contaminants (és a dir, sense distintiu de la DGT) tindran restringida la circulació a Barcelona de manera permanent.

El transport públic té a més un paper destacat en altres facetes del pla, segons han exposat la tinent d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal. Es pot consultar el document de resum en aquest enllaç.

"Com altres ciutats establirem zones de baixa emissió, restriccions a vehicles contaminants i incentivarem el transport públic." #AireNetBCN pic.twitter.com/ikN6mDUTVZ

Darrera modificació
divendres, novembre 25, 2016 - 08:20

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/barcelona-impulsa-pla-amb-58-accions-combatre-contaminacio-atmosferica