21.11.2016
Autor
Premsa TMB

L'Espai Mercè Sala acull la mostra 'Metròpolis verda' sobre els espais naturals de Barcelona

Subtítol

L'exposició, organitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, es podrà veure fins al 21 de gener

L’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de TMB, acull l’exposició Metròpolis verda, una
mostra que defensa una xarxa d’espais oberts interconnectats i rics en valors ecològics, amb possibilitats d’ús per al lleure i capacitats productives, com a columna vertebral del territori metropolità. 

L’exposició se centra en la diversitat d’aquests espais metropolitans oberts i explora els reptes que es plantegen per a una metròpolis amb un territori més accessible, saludable i, en definitiva, habitable; una metròpolis que ara també es concep des de la xarxa d’espais oberts i la infraestructura verda com a denominador comú del paisatge metropolità. Està organitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona dins del marc del Congrés d’Arquitectura 2016, organitzat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, i comissariada per l’arquitecte Enric Batlle. 

A més de presentar el mural del paisatge metropolità, s’exposen 14 reptes a assolir per viure en una metròpolis verda, habitable, sostenible i saludable. Els reptes es representen a través de diversos objectes, maquetes, imatges i conceptes que faciliten la interacció amb els visitants i donen a conèixer iniciatives, característiques i elements de valor dels espais metropolitans oberts. 

Imatge
Cartell de 'Metròpolis verda'

Quan el visitant ja s’ha introduït en el tema i ha comprès els diferents reptes de futur,  l'interroguen sobre quines són les seves perspectives de futur i les demandes que faria per a la Metròpolis verda. El recorregut finalitza amb un mur de desitjos on els visitants poden deixar les seves reflexions, opinions i idees escrites en unes tauletes de fusta penjades de manera que formen una composició participativa d’intercanvi d’opinions.

L’exposició es pot visitar a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, de dilluns a divendres entre les 10 i les 20.30 hores, des d’avui fins al 21 de gener. L’entrada és gratuïta. 

Una de les metròpolis amb més espais verds d’Europa 

L’àrea metropolitana de Barcelona és un territori complex on viuen més de 3,2 milions d’habitants. Els seus 636 km2 estan ocupats per un gran nombre d’assentaments urbans de tot tipus i per una densa xarxa d’infraestructures i serveis. No obstant això, en aquest territori densament ocupat encara hi ha un sistema d’espais oberts que ocupa més del 52% de la superfície total. Es tracta, doncs, d’una de les metròpolis amb més espais verds a nivell europeu. 

Aquesta infraestructura verda metropolitana és d’una gran riquesa ambiental i social i està formada per Collserola, el Garraf, la serralada de Marina, el Llobregat, el Besòs, les rieres i els rierols, les platges metropolitanes, el Parc Agrari del Baix Llobregat, la xarxa de parcs metropolitans, a més d’altres espais de naturalesa més urbana com els carrers, les places, les cobertes enjardinades o els balcons. Tots aquests espais configuren una infraestructura verda interconnectada, amb més de 60 hàbitats diferents on viuen més de 5.300 espècies, molt rellevant per a l’ecologia, el lleure i la producció de la metròpolis.

Darrera modificació
22.11.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/lespai-merce-sala-acull-mostra-metropolis-verda-sobre-espais-naturals-de-barcelona