19.11.2016
Autor
Premsa TMB

Comença la rehabilitació de Besòs Mar, Paral·lel, Passeig de Gràcia, Fondo i Universitat

Subtítol

Les obres en les cinc estacions de metro, pressupostades en 8,26 milions d’euros, inclouen renovar parets, paviments, sostres, escales, línies de peatge, llums i senyalització

Aquesta setmana han començat els treballs previs de les obres de rehabilitació integral de les estacions de metro de Besòs Mar (línia 4), Passeig de Gràcia (línia 3) i Paral·lel (línies 2 i 3), i pròximament començaran les de reforma parcial de Fondo i Universitat (línia 1). Les obres, que comporten una inversió global de 8,26 milions d’euros, suposen la represa del programa de TMB d’actualització i millora de la funcionalitat d’estacions antigues o d’elevada utilització, interromput el 2012 amb motiu de la falta de finançament del sistema de transport públic.

Les rehabilitacions integrals persegueixen deixar les estacions com noves, tant en les parts visibles com en les invisibles, a banda de millorar aspectes de l'accessibilitat com ara l'altura de les andanes, sense afectar estructures. En tots els casos la intervenció és posterior i independent de les obres d'adaptació a persones amb mobilitat reduïda que ja va realitzar la Generalitat en diferents dates i que van comportar la instal·lació d'ascensors.

Els projectes consisteixen a reconfigurar vestíbuls per aprofitar millor l'espai, substituir paviments, graons, sostres i revestiments de parets, millorar la il·luminació, renovar la senyalització informativa i el mobiliari, i instal·lar barreres de control del tipus més efectiu on sigui necessari. En el disseny arquitectònic es procura distribuir els espais per facilitar els fluxos de persones, augmentar la sensació de lluminositat amb acabats de tonalitats clares i facilitar el manteniment posterior amb l'elecció de materials de resistència elevada.

Imatge
Imatge orientativa de l’aspecte que tindrà l’estació de Besòs Mar un cop reformada / Foto: TMB

Combinació de colors per a l’andana d’Universitat L1 / Foto: TMB

A Fondo, estació de la línia 1 situada a Santa Coloma de Gramenet, es renovaran els aplacats i el paviment de les andanes, així com la il·luminació. Els treballs començaran entre finals de novembre i principis de desembre i s’allargaran vuit mesos.
 
A Universitat, també de la línia 1, la reforma tindrà com a objecte principal les dues andanes, en què se substituirà i s’elevarà el paviment. També es renovaran els aplacats i paviments dels accessos, cosa que implicarà restriccions successives que s’anunciaran i senyalitzaran oportunament. Es calcula una durada de vuit mesos per als treballs, i la inversió en aquesta estació i en la de Fondo suma 1,60 milions d’euros.

Darrera modificació
21.11.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/comenca-rehabilitacio-de-besos-mar-parallel-passeig-de-gracia-fondo-universitat