Autor
Oriol Pàmies

Els autobusos articulats elèctrics fan la marxa en buit a la línia H16

Des de dilluns es poden veure els dos cotxes elèctrics de gran capacitat del projecte ZeEUS anant i tornant entre el passeig de la Zona Franca i el Fòrum.

Els nous Solaris Urbino, els primers autobusos 100% elèctrics de 18 metres de longitud a l’Estat, han començat aquesta setmana els recorreguts regulars en buit a la línia H16 de la nova xarxa de bus, com a pas previ a l’inici de les  proves amb passatgers.

En aquesta marxa en blanc o simulació de funcionament comercial, els dos vehicles segueixen l’itinerari de la línia H16 (Passeig de la Zona Franca - Fòrum) i s’aturen a les parades, però no accepten viatgers. Exteriorment mostren l’indicador de servei especial.

Després de la presentació pública el 21 de setembre passat, els enginyers de TMB, Solaris i Endesa han estat treballant en els ajustos dels dos autobusos elèctrics articulats i de l’estació de recàrrega ràpida del carrer Cisell, peça clau del sistema. Amb aquests dos cotxes, que formen part del projecte europeu ZeEUS de promoció de les solucions netes de transport urbà, ja són cinc els autobusos 100% elèctrics incorporats a la flota de TMB.

Imatge
El Solaris Urbino 1110 de TMB a l'estació de càrrega ràpida del carrer Cisell / Foto: TMB

El Solaris Urbino 1110 de TMB a l'estació de càrrega ràpida del carrer Cisell / Foto: TMB

Darrera modificació
dijous, novembre 17, 2016 - 15:49
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/autobusos-articulats-electrics-fan-marxa-buit-linia-h16