Autor
Laura Martínez

60 anys d'història de l'Escola Paideia a l'estació de metro de Ciutadella / Vila Olímpica

TMB participa en la celebració del 60è aniversari de l'Escola d'Educació Especial Paideia. Una mostra fotogràfica al passadís de l'estació de metro Ciutadella / Vila Olímpica vol donar a conèixer la seva tasca.

L'Escola d'Educació Especial Paideia celebra 60 anys de trajectòria. Amb aquesta exposició a les parets del passadís de l'estació de Ciutadella / Vila Olímpica de la línia 4 de metro es volen donar a conèixer els valors i la tasca d'aquesta escola en el camp de l'educació especial.

Fins al 30 de novembre, l'usuari podrà veure diferents imatges de com és el dia a dia a l'escola. Cada fotografia va acompanyada d'una paraula, d'un valor que el projecte Paideia ha volgut transmetre als alumnes i a les seves famílies durant la seva estada a l'escola.

La mostra fotogràfica pretén representar els valors que dia a dia es treballen dins l'escola i donar a conèixer el projecte de Paideia a tothom. Es tracta d'un projecte que permet que els nens i nenes d'edats entre 5 i 20 anys puguin rebre una atenció específica i individualitzada d'acord amb les seves necessitats pedagògiques i psicosocials. També és un espai on les famílies troben els recursos i el suport necessari per aconseguir i mantenir la seva estabilitat familiar.

L'Escola Paideia va iniciar la seva activitat en el camp de l'educació especial l'octubre del 1957, i al llarg de la seva història s'ha convertit en un referent. Va ser pionera en la introduccio a Espanya del mètode d'ensenyament especial Le Bon Départ, basat en la interrelació entre el cos, el ritme i l'estructuració espacial. Actualment, des de l'any 1980, la titularitat de l'escola és dels pares, aspecte que, juntament amb el seu mètode educatiu, la fa encara més peculiar.

Normalitzar el dia a dia

Amb aquesta exposició no només volen celebrar els seus 60 anys d'història. Volen donar visibilitat i normalitzar el seu dia a dia als ulls de les persones de fora de l'escola. Es vol mostrar la professionalitat i vocació de tot l'equip que en forma part i ensenyar-nos, sempre amb un somriure, que s'ha de caminar mirant endavant amb els ulls plens de vida.

L'acció de col·laboració entre l'Escola Paideia i la Fundació TMB ha estat possible gràcies a empleats de diferents departaments de TMB que han encapçalat el projecte: José María Mercado (fotografia), Ismael Campos, Montserrat Filgueira i Óscar Fernández (edició i disseny), ajudats per la Junta Mixta de l'Escola Paideia i la Fundació Paideia.

Imatge
Un dels valors a transmetre de l'exposició / Foto: Pep Herrero

60 anys de l'Escola Paideia / Foto: Pep Herrero (TMB)
 

Darrera modificació
dimarts, octubre 24, 2017 - 17:05
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/60-anys-dhistoria-de-lescola-paideia-lestacio-de-metro-de-ciutadella-vila-olimpica