20.10.2017
Autor
Premsa TMB

Suspensió del servei del Tramvia Blau, per obres de modernització de la subcentral elèctrica

Subtítol

Mentre duri l'afectació, aproximadament un mes i mig, TMB recomana la línia regular 196 per fer el trajecte entre les places Kennedy i del Doctor Andreu

El Tramvia Blau no circularà durant els propers caps de setmana per obres de renovació de la subcentral elèctrica d’alta tensió que alimenta el traçat d’aquest històric mitjà de transport. Aquestes obres, se solapen amb els treballs de renovació de l’asfaltat d’un sector de l’avinguda Tibidabo.

En aquest sentit, el Tramvia Blau, que a la temporada tardor - hivern només funciona dissabtes, diumenges i festius, no podrà donar servei durant un mes, aproximadament, que és el termini necessari per enllestir les tasques de renovació de la subcentral elèctrica. La modernització de la subcentral del Tramvia Blau és una actuació que realitza TMB per a la posada al dia del subministrament elèctric d’aquest transport i que va començar el passat dia 16 d’octubre.

Paral·lelament a aquests treballs de la subcentral, l’Ajuntament té previst realitzar obres d’asfaltatge a la part superior de l’avinguda Tibidabo (entre el carrer Josep Garí i la plaça del Funicular) en l’àmbit del traçat del tramvia. Aquestes obres a la via pública començaran el 6 de novembre i s’allargaran també durant un mes. Previsiblement, la finalització d’aquests treballs que s’han de fer al carrer condicionarà la tornada al servei del Tramvia Blau.

Mentre duri l’afectació, els usuaris poden utilitzar com a alternativa la línia 196 de bus (Pl. Kennedy - Bellesguard) que realitza part del trajecte per l’avinguda Tibidabo i que circula tots els dies de 7.30 a 22 hores, amb freqüències de 13 minuts la major part del dia.

El Tramvia Blau, que data del 1901, és l’únic supervivent de l’antiga xarxa de tramvies de Barcelona. Fa un recorregut de 1.276 metres des de l’inici de l’avinguda del Tibidabo fins a la plaça del Doctor Andreu, i salva un desnivell de 93 metres.  

Darrera modificació
09.08.2020
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/suspensio-servei-tramvia-blau-obres-de-modernitzacio-de-subcentral-electrica