Autor
Redacció

Una mirada en blanc i negre al tram de metro La Sagrera - Horta

Els codis QR transporten els viatgers de la línia 5 mig segle enrere, quan es va obrir al públic l’estació situada sota el carrer Tajo. Un trajecte en el temps que costa un sol clic.

Dins de les activitats commemoratives del 50è aniversari de l’arribada del metro a Horta, els usuaris que disposin d'un telèfon amb connexió a internet ja poden reviure com eren les estacions del tram La Sagrera - Horta fa mig segle, escanejant uns codis QR que s'han instal·lat a les andanes de les estacions de La Sagrera, Congrés, Maragall, Virrei Amat, Vilapicina i Horta.

A través del codi QR incorporat en els cartells, s’enllaça amb un conjunt d'imatges que permeten veure com eren aquestes estacions quan es van inaugurar, entre el 1959 i el 1967. Aquesta iniciativa ha estat dissenyada i desenvolupada per Andana Central, l'Associació d'Amics del Metro de Barcelona, conjuntament amb la Fundació TMB.

També és possible visitar els espais informatius des de qualsevol ordinador, ja que estan allotjats a la secció Codis QR del web d’Andana Central.

El metro va arribar a Horta el 5 d’octubre del 1967, com vam recordar en un article monogràfic. Es completava un tram de metro amb origen a la Sagrera que llavors portava el nom de línia II, amb xifres romanes, però que acabaria annexat a la línia 5.

Darrera modificació
dilluns, octubre 16, 2017 - 10:45

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/mirada-blanc-negre-tram-de-metro-sagrera-horta